EMILIAN

Det startet på søndags morgen, da gikk den berømte ''slimproppen'' (ja, jeg vet. ÆSJ!) Etter dette hadde jeg ikke fult så sterke rier så og si hele søndagen, og allerede på natten var de såpass sterke at jeg ikke fikk sove noe i det hele tatt. Disse varte ca 1 min. med 15 min. mellomrom. Jeg stod opp klokken 6 på morningen for da klarte jeg ikke ligge mer, de var verre enn de hadde vært hele natten. Jeg ventet litt med å ringe til føden for jeg følte de ikke var såå ille at jeg trengte å reise oppover til sykehuset enda. Jeg gikk vel et par timer før jeg ringte å da ba jordmoren jeg snakket med å ta et par paracet i tilfelle det bare var falske kynnere. Hun mente de gikk over etter to paracet hvis det bare var falske, hvis ikke de gikk over kunne jeg komme oppover. Utover dagen ble de bare verre og verre og til slutt så vonde at jeg måtte holde meg fast i noe hver gang en kom. Både mamma, Stian og Hilde ville jeg skulle dra oppover allerede i 10 tiden men jeg nektet! Jeg skulle være lengst mulig hjemme. Så klokka ett måtte de vel så og si tvinge meg av gårde. Haha! Da hadde jeg ORDENTLIG vondt!

På føden ble jeg tatt imot av en kjempe koselig jordmor. Hun skulle ta en registrering av riene og litt sånn og sjekke hvor stor åpningen var. Dette var nesten værre enn å føde spør dere meg, det var så jævla vondt for å være helt ærlig. Altså dere som har født før lurer vel på hvor pinglete jeg egentlig er, men hun sa selv at det kom til å gjøre fryktelig vondt (ikke vet jeg hvorfor). Men barnet lå så feil til at hun måtte legge seg oppå magen min å presse alt hun maktet. Og hele hånda hennes... ja dere skjønner sikkert resten selv:-p Jeg så bare dumme mamma stod å grein bak gardina der. Må jo selvfølgelig gråte litt når man ser datteren har det vondt. Haha! Jeg lå inne på dette registreringsrommet en halvtimes tid og etterpå det kunne jeg velge om jeg ville få et rom eller om jeg heller ville ut å gå litt. Jeg skulle ikke ha noe rom så jeg gikk ut å spiste is:-p

Etter et par timer gikk vi inn igjen for da var det så vondt at Stian måtte trille meg rundt i en teit rullestol. Skjønte liksom ikke helt vitsen med å sitte ute å sole seg da. Haha! så vi tuslet opp på føden igjen å fikk oss et rom. Det ble sjekket om jeg hadde noen åpning igjen å da var den hele 4 nesten 5 cm. Herregud, det vannet gikk jo aldri å jeg fikk jo bare sterkere og sterkere rier. Skulle det ingen ende ta eller?:-p Jeg satt meg ned for å se på hotel cæsar og når jeg reiste meg igjen da så var det akkurat som om det var en vannballong som sprakk. Og vannet fosset ut. GODT jeg hadde på meg bleie. Hahaha! Vannet gikk ti over 6. Nå var det på tide at det skjedde noe altså for jeg begynte å bli temmelig lei. Hadde gått med rier i over et døgn (litt usikker på nøyaktig hvor mange timer men).

Etter vannet gikk klokken ti over 6 gikk alt veldig fort. Vi ble flyttet til et nytt føderom. Jeg hadde gått med ''prekestol'' helt siden vi kom, men når press-riene startet måtte jeg bare legge meg. Da fikk jeg ikke lov til å stå og gå mer heller. Jordmor sjekket åpning igjen å da var det 7 cm. Etter bare ti min var det 9 cm og da kjente jeg at jeg bare MÅTTE presse, men jeg fikk ikke lov. Jeg fikk beskjed om å holde igjen så lenge som mulig helt til det var full åpning siden jeg ikke hadde sovet eller spist på over et døgn. Grusomt! Endelig ble det full åpning å jeg kunne begynne å presse. Disse press-riene var ikke akkurat behagelige nei, men jeg klarte å holde ut gjennom hele fødselen uten lystgass eller epidural. Eneste jeg fikk var akupunktur som de satt ''der nede''. Grunnen til det var for at press-riene begynte å gi seg. De kom skjeldnere og varte kortere så dette gjorde at jeg ikke fikk presset ordentlig. Men den berømte akupunkturen satt det i gang igjen heldigvis:-)

 De sier jo at maks-grensen på å presse et en time og et kvarter, bruker man lenger tid enn dette må man ta barnet ut med tang eller sugekopp. Jordmoren sa det til meg når jeg hadde presset i ca en time og fem minutter, at jeg bare hadde ti minutter på meg eller måtte han komme ut på en annen måte. Da kunne hun så vidt se toppen av hode på Emilian så jeg var 100% sikker på at han måtte bli dratt ut med tang eller sugekopp. Men jeg presset ALT jeg maktet og jeg klarte å presse så han var ute når det hadde gått nøyaktig en time og et kvarter. Jeg var såå lettet når jeg slapp det, men fryktelig sliten! Og for en herlig følelse å få det lille nurket du har gått å ventet på i 9 måneder oppå brystet. Finnes ikke noe finere enn det! ♥

Etterpå måtte jeg sy for hadde blitt klipt. Dette hadde jeg av en eller annen merkelig grunn gruet meg til lenge. Så til dere som lurer på åssen det var så kjente jeg ingen verdens ting. Klippet gjorde hun under en ri så man kjenner som sagt ingen verdens ting:-) Jeg fikk en sprøyte på hver sin side på innsiden av låret med bedøvels så kjente jeg ble sydd heller.

Og om jeg syntes det var vondt å føde? Hmm? Ja, det var jo ikke noe godt selvfølgelig. Vondt var det, men langt i fra så vondt som jeg trodde det skulle gjøre. Man overlever og smerten er det HELT klart verdt det når man ser hva man får igjen av det:-) Det verste var når hodet stod fast, da brannt det litt, men som sagt: jeg trodde det skulle være værre. Ikke hør på de som sier det er heelt jævlig osv! Jaja, selvfølgelig. Alle fødsler er jo forskjellige, noen er sikkert værre enn andre.Og slik ser verdens herligste skatt ut. Vår lille Emilian ♥

 Dette er det første ultralysbilde som ble tatt ca i uke 15. Man kan se munnen og neseryggen alt-


 Ultralydbildet ble tatt i Uke 18 + 5 dager. Her kan man se både neserygg, øyehuler og ryggrad.

Uke 34. De siste magebildene som ble tatt, dumt jeg ikke tok for hver uke altså!

bloglovin

15 kommentarer

Hege Desire

25.09.2009 kl.21:29

Savner sol og sommer jeg ass. Men bra vær fortiden;)

Cynthia

25.09.2009 kl.21:31

Kjempe koselig bilde. Fin blogg du har også:)

God helg til deg også!:D

Catrine Hansen Nesvik

25.09.2009 kl.21:32

Kjempe digg bilde! Nice blogg:)

SILJE GUSFRE

25.09.2009 kl.21:53

Thanks!:-)

kari rasmussen

25.09.2009 kl.22:11

Jeg savner sommer :/

SILJE GUSFRE

25.09.2009 kl.22:58

Jaa, ikke sant? Jeg også :-(

Phoebe

26.09.2009 kl.14:39

huff, jeg drømmer om en sydentur jeg også. komme meg bort litt fra denne harde hverdagen.

Adina

28.12.2010 kl.00:16

Ps. du har sykt god sjans for å vinne. som jeg sa noen skiller seg bedre ut enn andre, og deg føler jeg meg virkelig

"glad i" hehe:) du virker som ei skikkelig kul og snill jente :) leser på bloggen din jeg ;)

Silje

02.03.2011 kl.23:12

Så flotte bilder, Silje :)

Augiz

07.04.2011 kl.22:31

Nydelig :)

maalin15.blogg.no

12.04.2011 kl.13:01

Så fine bilder :)

Komentere: maalin15.blogg.no :) ?

Aina

20.12.2011 kl.15:41

Så nydelig han var! Og du hadde kjempefin gravid-mage :)

Madelen Gulseth

28.02.2012 kl.07:28

Så søt baby du har Silje ♥♥ Bra blogg :)) Har du speilrefleks?

Anne - helene, interiørblogg

07.03.2012 kl.19:23

Så nydelig :)

Liker att du greide hele fødselen uten epidural :) Er mange som sier att det er ikke noe fødsel med epidural, att alle burde føde uten epidural :) selv om det gjør vondt!! Jeg skal ikke ha epidural når jeg engang skal føde :)

Andrea Gjendem

06.07.2012 kl.22:29

ååh så nydelig :-D

Skriv en ny kommentar

hits